söndag 29 januari 2012

Hemlagat någon?

Gjorde egna köttbullar! Jag tyckte de blev riktigt goda! Mycket godare än halvfabrikat! Betyget från barnen; "Det smakar för mycket kött!"

Bakade bröd! Tycker själv att jag lyckades väldigt bra! Kommentarer från barnen: "Jag äter bara köpt bröd!" sa den ena "Det smakar för mycket bröd!" sa den andra!

Hur skall jag göra? Göra själv eller köpa halvfabrikat? Villrådig mor!

Fru Esson


4 kommentarer:

  1. kenneth.forsen@boxen.fi29 januari 2012 kl. 10:34

    Gör ALLTID köttbullar själv. Skulle inte en fantisera om halvfabrikat!! Massor me E-ämnen och "kött" som inte duger till annat. Senor och bindväv och brosk osv. Krydda dubbelt upp mot receptet eller prova fram egna kryddningar. Hos oss så är "Pappas köttbullar" favorit. Lycka till med bullarna! Blir nog bra med tiden. Var inte rädd att pröva dig fram.
    Halvfabrikat i de flesta former är portförbjudna hos oss. Hemgjort är bäst!!

    SvaraRadera
  2. Kenneth!
    Ja, egentligen vill jag inte heller köpa halvfabrikat just av de orsakerna du nämner, men tiden räcker inte alltid till, så halvfabrikat blir det ibland och nästan alltid när det gäller köttbullar. Tycker det är super tråkigt att rulla och steka köttbullar och det står ofta på önskelistan! Men tänkte ändra på det nu, för hemlagat är bäst på många vis. Samma med bröd, mycket e- nr och tillsatser! Men där räcker inte tiden heller till, för det tar lite tid att baka bröd!

    SvaraRadera
  3. Kära Fru Esson!

    Här i Finland får barnen äta det som sätts fram på bordet, annars får man vara utan:-) Vi kör med det. Jag bakar gärna bröd och gör gärna mat och undviker halvfabrikat och färdigköpt, mycket för att jag själv inte tycker om t.ex. färdigköpta köttbullar (innehåll; broilerskinn mm). Vår flicka som är 5 år, kan rulla köttbullar och efter att ha fått öva så är hon riktigt duktig nu. Även vår 4-åring tycker att han kan, även om jag brukar fixa till dem lite när han inte ser:-) Barn tycker om att hjälpa till och lite såttande får man leva med. När vi bakar brukar jag mäta upp ingredienserna färdigt och sen får de vara med och röra och kläcka ägg. Det klarar båda av faktiskt:-) Sätt dina barn i arbete och lär dem att äta vad som sätts fram. Det kommer de att tacka dig för sen. Tänk att gå miste om allt möjligt gott för att man som liten valde, fastän man inte visste vad som fanns att välja på.
    Johanna

    SvaraRadera
  4. Hej Johanna!

    Jo, vi kör nog samma metod här, ät det som serveras, men ibland känns det så tröstlöst att alltid få "usch" eller "blä", "tycker inte om det här!" När jag då ansträngt mig lite extra och bakat eget bröd som jag själv tycker är gott och de hellre väljer att gå oätandes till skolan, då känns det lite uppgivet! Köttbullar har jag hittat en enda sort som överhuvudtaget går att äta, så jag köper inte hem vad som helst, fast bra är det ju ändå inte!

    Kram

    SvaraRadera